9 Replies Latest reply: Oct 2, 2013 8:37 PM by rogerhinson RSS

Failed to add Credentials

rogerhinson Novice
Currently Being Moderated

I just upgraded from WFA 1.1 to WFA 2.1.

 

When I am adding Credentials with the selection of OnCommand Unified Manager, I get the error:

 

Failed to connect to OnCommand Unified Manager: dfmserver.company.net.

Exception calling "Invoke" with "2" argument(s): "Could not connect to dfmserver.company.net"

 

The user is a local on that server and has GlobalFullControl access.

 

The error I get when running a command that uses that account is:

 

00:53:53.915 INFO  [Set DFM Object Comments] ### Command 'Set DFM Object Comments' ###

00:53:55.509 INFO  [Set DFM Object Comments] Executing command: ./Set_DFM_Object_Comments771076706116377410.ps1 -DFMServerName dfmserver.company.net -keyValuePairs 'Application Name=Storage;BUFG=Business' -objNames @('filer047.company.net:/roger_test8_nfs_000')

00:53:55.602 INFO  [Set DFM Object Comments] Credentials successfully provided for dfmserver.company.net'

00:54:01.196 ERROR  [Set DFM Object Comments] Failed to connect to OnCommand Unified Manager: dfmserver.corp.intuit.net.

Exception calling "Invoke" with "2" argument(s): "Could not connect to dfmserver.company.net"

00:54:02.384 ERROR  [Set DFM Object Comments] Command failed for Workflow 'Create NFS Storage' with error : Failed to connect to OnCommand Unified Manager: dfmserver.company.net.

Exception calling "Invoke" with "2" argument(s): "Could not connect to dfmserver.company.net"

00:54:02.415 INFO  [Set DFM Object Comments] ***** Workflow Execution Failed *****

 

On a working WFA server, the same command provides the following output:

 

21:33:35.794 INFO  [Set DFM Object Comments] ### Command 'Set DFM Object Comments' ###
21:33:37.232 INFO  [Set DFM Object Comments] Executing command: ./Set_DFM_Object_Comments8066405548519509918.ps1 -DFMServerName dfmserver.company.net -keyValuePairs 'Application Name=Storage;BUFG=Business' -objNames @('filer047.company.net:/roger_test6_nfs_000')
21:33:37.310 INFO  [Set DFM Object Comments] Credentials successfully provided for dfmserver.company.net'
21:33:41.419 INFO  [Set DFM Object Comments] Added credentials for dfmserver.company.net to the credential cache
21:33:41.435 INFO  [Set DFM Object Comments] Executing: dfm comment set filer047.company.net:/roger_test6_nfs_000 "Application Name"="Storage" "BUFG"="Business"
21:33:42.966 INFO  [Set DFM Object Comments] Result: Set value for comment field 'Application Name' to 'Storage' for volume vfilername:/roger_test6_nfs_000 (56798).
Set value for comment field 'BUFG' to 'Business' for volume vfilername:/roger_test6_nfs_000 (56798).

21:33:43.060 INFO  [Set DFM Object Comments] Command completed, took 7250 milliseconds

 

It looks like it might be a problem with the Credential Cache.  Is there a way to clear it or reset it? 

 

Any other ideas?  Both the working and non-working servers are WFA 2.1.  Also, this was working in 1.1 on the same server.

 

Thanks,

Roger

  • Re: Failed to add Credentials
    karale NetApp Employee Novice
    Currently Being Moderated

    Hi Roger,

     

    This error happens when you server is reachable but user is not valid. Can you check your user?

     

    NOTE: No space allowed in User Name input. Remove spaces before or after user name and retry.

     

    I recommend you to remove and add new credentials after testing the connectivity.

     

    Rajeev

    • Re: Failed to add Credentials
      sinhaa NetApp Employee Kart Racer
      Currently Being Moderated

      Rajeev,

           I had tried this scenario but with incorrect username I can only get:

       

      Exception calling "Invoke" with "1" argument(s): "Could not connect to mypcumserver.company.net"

       

      I don't know how is Roger getting "2" arguments.

      • Re: Failed to add Credentials
        rogerhinson Novice
        Currently Being Moderated

        I deleted the entry from "Credentials" and created a new user on the DFM server.

         

        useradd -m wfauser

        passwd wfauser <used password of wfauser>

        dfm user add -r GlobalFullControl wfauser

         

        I verified that I could log into the Linux server and run a dfm vfiler list command.  I also logged into the OnCommand GUI with the wfauser.

         

        Added the new user <wfauser> to "Credentials". 

         

        Same error.

         

        Failed to connect to OnCommand Unified Manager: dfmserver.company.net.

        Exception calling "Invoke" with "2" argument(s): "Could not connect to dfmserver.company.net"

        • Re: Failed to add Credentials
          sinhaa NetApp Employee Kart Racer
          Currently Being Moderated

          Please provide the following details:

           

          1. Your DFM server version

          2, Attache a screen-shot of the "Test Connecivity" failure for the DFM ( Oncommand ).

           

          I've tried the exact same scenario and for me this worked.

           

          My DFM : 5.1

          WFA: 2.1 RC1

          • Re: Failed to add Credentials
            rogerhinson Novice
            Currently Being Moderated

            dfm version

            dfm 5.1 (5.1)

             

            wfa_error.png

            • Re: Failed to add Credentials
              rogerhinson Novice
              Currently Being Moderated

              I've been playing around and think that the command line version of this gui selection is Test-Credential.

               

              I went to a powershell prompt, change to the WFA directory and ran .\profile.ps1

               

              Then I ran the test-credential command which gave me the same error as the GUI.  I eventually had to CTRL-C the command and the recieved the error message.

               

              PS C:\Program Files\NetApp\WFA\PoSH> Test-Credential -Type "DFM" -Ip 10.153.131.199 -UserName wfauser -Password wfauser -Verbose -Debug

              Failed to connect to OnCommand Unified Manager: 10.153.131.199.

              Exception calling "Invoke" with "2" argument(s): "Failed invoking API - Request Timeout"

              At C:\Program Files\NetApp\WFA\PoSH\Modules\WFAWrapper\WFAWrapper.psm1:444 char:9

              +             throw <<<<  $msg

                  + CategoryInfo          : OperationStopped: (Failed to conne...equest Timeout":String) [], RuntimeException

                  + FullyQualifiedErrorId : Failed to connect to OnCommand Unified Manager: 10.153.131.199.

              Exception calling "Invoke" with "2" argument(s): "Failed invoking API - Request Timeout"

More Like This

  • Retrieving data ...

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points