3 Replies Latest reply: Feb 17, 2013 3:31 AM by bollingerjk RSS

5 hours to do a storage vMotion [ simulator 8.1.1 7-mode ]

FABIONEGRI
Currently Being Moderated

Hello everyone,

 

First of all, happy new year!

 

I said the problem in my subject, but I will try to provide as much info as I can about it.

 

It's been 2-3 weeks that I'm working on my lab and it was time to add the NetApp simulator. I installed the simulator and the first thing I noticed is that I couldn't access the http://<ip-simulator>/na_admin , I reinstalled it, but again it didn't work, so I decided to keep going and add the licences that I found on another post here, I added NFS and iSCSI licences from latter version and it recognized the licences. So that's the only reason I ended with to explain why it's taking so long to do a storage vMotion. Since I am not sure that this is actually the reason I decided to post here to get some ideas.

 

About the environment:

Since I have an isolated network, every NIC is host-only, I created a W7 machine to connect to my ESXi hosts and to use OnCommand.

Since this is for lab only, I added everything within the same subnet, all the machines, ESX hosts, SAN, etc (192.168.0.*) the gateway is 192.168.0.254 (but there isn't a machine there yet, I hope that this is not the problem aswell). This is a screenshot with more info:

problem_VMware_VSIM.png

* The forest I'm using has my company name so I blurred it

** This was like the 10th time I was trying to the storage vMotion from the local datastore of the hostA to an iSCSI datastore from VSIM. As you can see I mapped the lun from NetApp and then added it through vCenter, this was OK.

 

My VSIM has 28 4G SATA disks (type 33) and 28 4G FC disks (type 31). The FC aggregate has 28 disks with RaidDP without spare and the SATA aggregate has 28 disks with RaidDP with one spare. The root vol is on SATA (aggr0) and the mapped lun used in the vMotion is on the FC disks (aggr1).

 

This is config from the VSIM (I increased the memomry, because I thought that this might be the problem)

VSIM-config.png

 

The machine I am using is a MSI notebook, i7, 16GB RAM. It also has 230GB free on HD.

 

Any suggestion is appreciated,

 

Thanks!

More Like This

  • Retrieving data ...